· El festival tindrà lloc del 21 al 27 d’agost a Les Preses i el Campus Ésdansa’t de dilluns a divendres
· El Campus oferirà els seus tres formats: el Petit Ésdansa’T, per a infants de 4 a 12 anys, l’Ésdansa’T jove amb joves de 12 a 16 anys i  l’Ésdansa’T, dirigit a adults

El Festival Ésdansa, el festival degà de la dansa d’arrel tradicional, arriba a la seva 41a  edició que tindrà lloc de dilluns 21 a diumenge 27 d’agost a Les Preses (La Garrotxa),  continua apostant per la creació, la participació, la internacionalització i la formació. Seguint la línia de l’edició passada, Ésdansa treballa per donar cabuda a les propostes de casa que surten de la seva zona de confort i presenten projectes de creació que parteixen de la dansa d’arrel.

Així mateix, presenta l’espai formatiu i la prova més clara és la presentació del nou Campus Ésdansa’t, que va néixer sota el lema “Ballar i fer ballar”. L’edició d’aquest any torna a la total normalitat amb tota l’oferta de formació complerta. Acull els tallers de dansa d’arrel tradicional per a totes les edats del festival. Enguany el Campus Ésdansa’T es vertebra en el Petit Ésdansa’T, per a infants de 4 a 12 anys, l’Ésdansa’T jove amb joves de 12 a 16 anys i  l’Ésdansa’T, dirigit a adults.

Aquest 2023 el Campus Ésdansa’T se celebrarà del dilluns 21 a divendres 25 d’agost i, seguint la tònica dels últims anys, oferirà un ampli ventall de tallers des de l’aprenentatge de coreografies de danses purament tradicionals, tant de Catalunya com d’altres territoris internacionals, fins a tallers enfocats a la creació i a oferir eines per ballar i ensenyar a ballar.

El Campus Ésdansa’T comptarà amb diversos formadors com Quim Bigas, Carles Janer, Claudia Pascual, Aina Rosell, Laia Muray, Xavier Gumà, Verònica Hernández, Pere Seda, Viorica de Moldàvia, Minchanzaman de Perú, Compañía de Tango Julio Sosa d’Uruguai, Crane d’Uganda, entre d’altres.

 


 

PETIT ÉSDANSA’T, els tallers per a infants de 4 a 12 anys

El Petit Ésdansa’T acompanya els infants a descobrir noves cultures a través de la dansa i la música tradicional, a conèixer el procés per crear un espectacle i la importància d’una bona preparació del cos per a ballar.

Aquest 2023 proposem un conjunt de càpsules sota el nom “Descobrim” que ens portaran a fer un recorregut i a conèixer els elements principals més icònics de Catalunya i de les cultures i països que es poden viure i gaudir a Ésdansa 2023. Una barreja de colors, cultures, llengües i diversitat que enriqueix a petits i grans!

També prendrem consciència del que comporta la preparació d’un espectacle treballant des dels diferents àmbits com la part artística, la part escenogràfica.

 

ÉSDANSA’T JOVE, els tallers per a joves de 12 a 16 anys

L’Ésdansa’T Jove és la continuació natural del Petit Ésdansa’T que va néixer el 2017 per oferir tallers formatius en dansa d’arrel tradicional per a joves i que enguany recuperem la totalitat d’aquesta línia. Aquest 2023 proposem un conjunt de càpsules sota el nom “Descobrim” que aprofundeix en el coneixement de cada cultura i dansa dels països que es poden viure i gaudir a Ésdansa 2023. I també entrarem més a fons en aspectes més tècnics del moviment de la dansa amb formadors com en Quim Bigas, en Pere Seda, entres d’altres.

ÉSDANSA’T, els tallers per a adults

5 dies amb 30 tallers per a adults per ballar i aprendre dansa d’arrel tradicional. Un espai per aprendre danses tradicionals d’aquí i d’arreu i experimentar amb diferents eines i tècniques per ballar.

A més, enguany continuem amb el dos itineraris formatius. A l’Itinerari 1 (IT1) s’hi poden aprendre danses tradicionals del país i d’arreu del món amb una pinzellada per aprendre eines per ballar. A l’Itinerari 2 (IT2) a més de conèixer danses tradicionals, s’hi inclouen diverses sessions de creació, recursos coreogràfics, treball d’improvisació… per obtenir diferents eines per ballar i/o ensenyar a ballar. És una línia formativa dirigida a aquelles persones que volen ballar i anar més enllà prenent altres continguts relacionats amb la dansa.

> INSCRIU-TE AL CAMPUS ÉSDANSA’T 2023 <