• Té com objectiu promoure noves propostes que parteixin de la tradició i del llenguatge de la dansa d’arrel tradicional.
  • Els impulsors del Premi són el Festival Ésdansa de Les Preses i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa, el Sismògraf d’Olot, el Dansàneu de les Valls d’Àneu, el Consorci del Mercat de les Flors, el Festival Dansa Metropolitana i la família de Delfí Colomé.
  • El Premi ha augmentat considerablement la dotació econòmica essent de 26.000 euros, que hauran de ser invertits en la producció del projecte premiat.

 

En el marc de la 25a Fira Mediterrània de Manresa s’ha presentat la quarta edició del Premi Delfí Colomé al millor projecte de creació i producció en dansa d’arrel tradicional.

Els impulsors del Premi Delfí Colomé al millor projecte de creació i producció en dansa d’arrel tradicional són l’Associació Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny de Les Preses (mitjançant el Festival Ésdansa) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb la  col·laboració de la Fundació Mediterrània, Fira d’espectacles d’arrel tradicional (mitjançant la Fira Mediterrània), l’Ajuntament d’Olot (mitjançant el Festival Sismògraf d’Olot), el Consell Cultural de les Valls d’Àneu (mitjançant el Festival Dansàneu), el Consorci del Mercat de les Flors, el Festival Dansa Metropolitana i la família de Delfí Colomé.

Els/les creadors/es i les formacions que vulguin optar al guardó poden presentar la seva documentació fins el 15 de novembre de 2022. Les bases de la convocatòria i tota la documentació es pot consultar a la web www.esdansa.cat .

La selecció i valoració dels projectes anirà a càrrec d’un jurat creat expressament per a l’ocasió que serà designat pel Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny (mitjançant el Festival Ésdansa). El seu veredicte serà inapel·lable i es farà públic abans de finalitzar l’any de la convocatòria a través de la  pàgina web www.esdansa.cat.

El Premi Delfí Colomé es va convocar els anys 2016, 2017 i 2018. Al 2016 el Premi va ser per a Egurra, d’Oriol Escursell; al 2017, per a Pilar de dos, de Clàudia Gómez i Raquel Viñuales, i al 2018, per a Àer, de Laia Santanach.

Consulta les bases del premi aquí.

 

Nota biogràfica de Delfí Colomé

Delfí Colomé Pujol va néixer a Barcelona el 1946, fill d’una mare cantant i balladora i d’un pare emprenedor. Els seus inicis en el món de l’art van ser acompanyant al piano els assajos de diversos esbarts de Gràcia i, més endavant, dirigint cobles en ballades de dansa tradicional. La seva carrera va ser molt prolífera, tant en l’aspecte de la música com en el de la dansa. En molts escrits sobre la seva vida se l’anomena Home del Renaixement.

La seva tesi doctoral va ser sobre coreografies inspirades en la Guerra Civil espanyola, amb la qual va obtenir un Cum Laude per la seva feina. Va publicar dos llibres sobre dansa i diverses composicions musicals. Colomé va morir a Seül (Corea del Sud) l’abril del 2008 sent ambaixador d’Espanya a la capital coreana.