• L’augment de públic porta a dades prepandèmiques
  • Les propostes dels joves creadors, assoleixen èxit entre els assistents
  • La pluja de diumenge va fer suspendre la Festa al Parc

Ahir, diumenge 27 d’agost, va tenir lloc l’última jornada de la 41a edició del Festival Ésdansa, el festival de la dansa d’arrel tradicional, amb èxit artístic i amb un augment de públic.

L’única incidència que ha tingut el festival ha estat la cancel·lació de la Festa al Parc, diumenge matí, per culpa de la pluja i algunes reubicacions d’espectacles a espais interiors, però que han permès la seva exhibició.

Les línies artístiques més destacades d’aquesta edició, a més de les companyies internacionals que ens han acompanyat aquest any, Viorica de Moldàvia, Minchanzaman de Perú, Crane d’Uganda i Compañía de Tango Julio Sosa d’Uruguai i Guru de l’Índia, han estat l’Itinerari Joves i Arrel i l’Itinerari dels projectes sorgits del Pla d’Impuls de la dansa d’arrel.

A més de la programació que s’ha pogut anar veient al llarg de tota la setmana, el Festival ha generat una trobada de treball amb la consellera de cultura, Sra. Natàlia Garriga i el conseller de Drets Social, Carles Campuzano, una presentació a premsa de les diferents línies de treball del Pla d’Impuls amb la presència de la Sra. Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular, així com diverses trobades de les línies del Pla d’Impuls de la Dansa d’Arrel. Les accions paral·leles que ha provocat el Festival, el consoliden l’autèntic punt de trobada de la dansa d’arrel a Catalunya.

Pel que fa a l’assistència de públic, cada vegada ens estem acostant més a dades prepandèmiques, podent afirmar que ha estat un èxit de participació amb més de 10.000 persones al llarg de totes les activitats, tant formatives com d’exhibició.

Així mateix, no volem deixar d’insistir que l’èxit d’aquesta nova edició ha estat gràcies a la implicació dels més de 200 voluntaris que duen a terme tasques com infraestructures o atenció al públic. Sense ells, la viabilitat del Festival no es podria dur a terme.

L’organització també vol agrair el suport tant el poble de Les Preses com el públic vingut de fora de la localitat, així mateix de totes les institucions col·laboradores (Ajuntament de Les Preses, Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona i Inaem) i dels principals patrocinadors.

Les dates de la 42a edició del Festival Ésdansa seran del 19 al 25 d’agost de 2024 a Les Preses, amb l’objectiu de continuar essent el Festival de referència de la dansa d’arrel.