El Festival Ésdansa comença a engegar els motors per a preparar la 39a edició que tindrà lloc del dimecres 25 al diumenge 29 d’agost. Tot i que les circumstàncies que ens trobem aquest any han millorat respecte l’any passat, l’organització continuarà adaptant-se a les mesures sanitàries i de protecció tant dels artistes, voluntaris i membres de l’equip Ésdansa així com del públic general.

Per segon any serà una edició marcada per la COVID-19 però amb l’experiència de l’any passat i la satisfacció i bona rebuda de l’edició del 2020 l’organització ha ampliat un dia més aquesta edició, de dimecres a diumenge.

 

Així mateix, podem anunciar que el Campus Ésdansa’T torna apostant de manera ferma per la formació en viu, posant de relleu la importància de la transmissió de la cultura popular entre persones seguint el  lema que acompanya el Campus Ésdansa’T des dels seus inicis:  ballar i fer ballar. El Campus de la dansa d’arrel tradicional, es convertirà de nou en el màxim referent formatiu.

Aquest 2021 el Campus Ésdansa’T se celebrarà del dimecres 25 al divendres 27 d’agost i, seguint la tònica dels últims anys, oferirà un ampli ventall de tallers des de l’aprenentatge de coreografies de danses purament tradicionals, tan de Catalunya com d’altres territoris internacionals, fins a tallers enfocats a la creació i a oferir eines per ballar i ensenyar a ballar. Enguany el Campus Ésdansa’T es vertebra en el Petit Ésdansa’T, per a infants de 6 a 14 anys, i l’Ésdansa’T, dirigit a adults.

 

El Petit Ésdansa’T que es durà a terme al llarg de dos dies, dijous 26 i divendres 27 d’agost, proposa un conjunt de càpsules sota el nom “Descobrim” que acompanya els infants a fer un recorregut i a conèixer els elements principals més icònics de Catalunya i de les cultures i països que es poden viure i gaudir a Ésdansa 2021.

 

Esdansa’T, dirigit als adults, el conformarà 3 dies amb 9 tallers per ballar i aprendre dansa d’arrel tradicional. Un espai que treballarà des de l’aprenentatge de coreografies de danses purament tradicionals, per un costat seguint l’itinerari Manuel Cubeles del programa i per l’altre amb la satisfacció de poder oferir de nou als participants una línia de formació internacional amb grups d’Eslovàquia, Portugal i el País Basc, fins a tallers enfocats a la creació i a oferir eines per ballar i ensenyar a ballar amb noms destacats del panorama de la dansa contemporània com Jaime Pablo i Junyi Sun, entre d’altres.